Voor actuele cursusdatums zie agenda 

De babytijd is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder! Niet alleen aan adviezen, maar ook aan informatie en producten. Dan hebben we het over de gevoelens nog niet eens gehad!

Tijdens de 4 cursusmomenten van “Baby's bijsluiter” Liefdevolle Verwachting leer je alles over de eerste 2 jaar met je baby. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? Er wordt je niet gezegd wat je moet doen, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jullie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die aansluiten bij jouw situatie.

Wanneer je een baby krijgt, heb je een idee van hoe het leven na de bevalling zal zijn. Wanneer deze opvoedverwachting niet realistisch is, en het dus allemaal heel anders blijkt te zijn, kan dit grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Wanneer alles anders loopt dan jij van te voren had gedacht, daalt je zelfvertrouwen. Dat kan uitwerken op meerdere onderdelen in je leven, zoals bijvoorbeeld de partnerrelatie tot zelfs de mate waarmee jij je leven positief beoordeeld. Een negatieve spiraal. Door ouders een realistische opvoedverwachting te bieden kun je in veel gevallen veel van deze problemen samen ondervangen. Daarom is Baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting er! Daarnaast is het vooral ook erg gezellig!

Na afloop van de cursus weet jij

 • Waarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je baby
 • Welke signalen dit zijn, en hoe je hier op kunt reageren
 • Hoe de ontwikkeling van je baby verloopt
 • Hoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen
 • Dat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet
 • Dat je niet de enige bent, en er niet alleen voor staat!

 

Je leert over

 • Hechting
 • Huilen
 • Slapen
 • (borst-,fles- en bij-) Voeding
 • Partnerrelatie
 • Babyproducten en veiligheid
 • Fysieke- en mentale ontwikkeling
 • Sociaal netwerk
 • Ergonomisch dragen

 

Groepscursussen of individueel

De cursus Baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting wordt gegeven in groepsverband. Zo leer je nieuwe ouders kennen en tijdens de cursus ontstaan er mooie gesprekken over de onderwerpen en de ervaringen die andere aanstaande ouders hebben. 

De cursus kost € 125,00 voor jou en je partner. 

Is een cursus in groepsformatie niet waar jij naar zoekt? Of heb je specifieke wensen voor de inhoud van de cursus? Neem dan contact met mij op om een cursus op maat te vormen. Zo is het ook mogelijk om de cursus individueel te volgen.

Dit alles is bekeken vanuit het natuurlijke gedrag en behoeften van je baby en het jonge kind. Maar ook gaan we kijken naar de verwachtingen en behoeften van de aanstaande ouders.

Daarnaast is er genoeg ruimte om te praten met elkaar. Over hoe je tegen de onderwerpen aankijkt, wat je verwachting is, of misschien zelfs je ervaring en we zullen samen bouwen aan het sociale netwerk.  Het doel is niet om op te leggen hoe je het “moet” aanpakken, maar wel om je als jonge ouders handvatten mee te geven in de eerste twee jaar na de geboorte. Je gaat samen het jonge kind leren begrijpen en hoe in te spelen op de behoeften die het heeft. Enkel wanneer je begrijpt hoe de hechting verloopt en wat de behoeften zijn van een baby, kun je de voor jullie juiste keuzes maken.

Een grote meerwaarde van het volgen van de cursus Baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting is het persoonlijke contact. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en te sparren over de onderwerpen. Ook leer je nieuwe mensen kennen.

Baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting is voor alle aanstaande ouders. Niet alleen voor ouders die hun eerste baby verwachten! Ook zeker wanneer je al een ouder bent, is “baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting” absoluut een aanrader. Veel ouders ervaring veel (h)erkenning en veelal ook bevestiging van hun gevoelens en ervaringen bij hun eerdere kind(eren).

Aarzel je nog of de cursus iets voor jullie is? Neem vooral contact met mij op! Ik kijk graag met jullie of de cursus voldoende aansluit bij jullie wensen en waar mogelijkheden liggen tot aanpassing.

 

Wat krijg je

 • Deelname aan de bijeenkomsten van “Baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting” waarbij uiteraard ook de partner van harte welkom is.
 • Kleine groepen, waardoor er aandacht kan zijn voor ieders ervaringen en verhalen
 • Een bijsluiter, om nog eens na te lezen als je baby geboren is.
 • Informatie welke gebaseerd is op literatuur.
 • Een Facebookpagina waarop nieuws, artikelen, leuke nieuwtjes of soms grappige plaatjes worden gedeeld.
 • Up-to-date kennis

Baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting+ duo draagconsult Pakket aanbieding

Speciaal voor ouders die zich bij mij inschrijven voor de baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting cursus is er een pakket aanbieding.

Wat houdt de pakket aanbieding in?

Naast dat je de Baby's bijsluiter Liefdevolle Verwachting cursus bij mij volgt, kun je ook een draagconsult bij mij boeken.
Je krijgt dan een duo consult van 150 minuten voor de mama en papa*.

Je kunt hierin kiezen of je pasconsult wilt om draagzakken te proberen of een knoopconsult waarin jullie allebei de knooptechniek voor een geweven of rekbare doek uitgelegd krijgen.

Normaal betaal je voor dit pakket € 250,-, maar als ze samen boekt, betaal je nog maar:

€ 220,-

 

* Wil je graag dragen en de pakket aanbieding, maar wil je partner echt niet dragen? Neem contact met mij op, dan kunnen we kijken naar oplossing.

Voor vragen, boekingen en informatie,
mail mij: #carolien#caniso.nl#

Of via 06-14714094 (mag ook via Whats-App)