En ik ben Carolien Barendregt. Geboren in Zaandam in 1982. Ik ben in 2015 getrouwd met Nick en we hebben samen 2 dochters.

Toen in december 2015 onze 1e dochter geboren werd, heb ik een rekbare draagdoek gekocht. Met wat youtube filmpjes heb ik leren knopen en ik vond het erg leuk om te dragen. Tijdens de Negenmaandenbeurs heb ik toen bij ByKay een Meitai gekocht. De rekbare doek zat standaard in mijn tas voor als ik onverwachts uit mijn werk onze dochter van het kinderdagverblijf moest halen. De Meitai ging vooral mee als ik lang moest dragen. Maar evengoed heb ik toen niet veel gedragen.

In de zomer van 2016 las ik in een tijdschrift iets over babygebaren. Wat is dat? Gebarentaal heeft mij altijd gefascineerd en dit is voor baby’s? Na wat zoeken op internet heb ik meteen een boek bestelt en zodra die binnen was, ben ik gaan lezen. Dit ga ik ook doen met mijn kleintje. Maar om aan je dagelijkse routine iets nieuws toe te voegen, bleek lastiger dan ik dacht. Dus ook gebaren deed ik niet veel. Toen wij een paar maanden later op vakantie ging, besloot het weer opnieuw op te pakken. Ik had 2 weken om alle gebaren te leren en in mijn routine te stampen (en natuurlijk in die van mijn man). Dat lukte en met 11 maanden gebaarde onze dochter voor het eerst terug. Na dit succes was ik helemaal om: dit moet iedereen doen! Dus ben ik in juni 2017 docent babygebaren geworden en geef ik cursussen en workshops aan ouders en professionals. En zo is in 2017 ook babypraktijk Caniso opgericht.

De cursussen en workshops geven vond ik zo leuk dat ik meer wou. Meer uitbreiding. Dus besloot ik in de zomer van 2019 om mij in te schrijven voor de opleiding tot draagconsulent. En dat bleek een perfecte timing, want niet veel later kwam ik erachter dat ik in verwachting was ons 2e kindje. In september heb ik dan ook met veel plezier de opleiding gedaan met een dubbele agenda om natuurlijk ook mijn eigen kindje veel meer te kunnen gaan dragen. Na het behalen van mijn certificaat begonnen helaas de bekken problemen, waardoor zowel cursussen als consulten geven even on-hold werd gezet.

In februari 2020 ben ik bevallen van een gezonde 2e dochter en kon de draagpret beginnen. En ook kon ik babypraktijk Caniso weer helemaal tot leven wekken. Ik kan weer doen wat ik graag doe: ouders leren om nóg dichter bij je kind komen. Nóg een sterkere band te hebben, fysiek en communicatief.

Want LIEFDE is voor je baby is het belangrijkste dat er is.

Voor vragen, boekingen en informatie, mail mij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.